Que no sigui dit....

Blog de Daniel Pi Noya

dissabte, d’octubre 28, 2006

Saura reclama a Montilla que es pronuncii clarament per un govern d'esquerres


Joan Saura, candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, va adreçar-se dissabte al cap de llista socialista, José Montilla, per reclamar-li que deixés de demanar el vot de l’electorat ecosocialista. “El que ha de fer el senyor Montilla”, va dir Saura, és confrontar amb la dreta i dir que aposta per un govern d’esquerres”. El dirigent d’ICV-EUiA va participar en un dinar-mítng a Reus, on també van intervenir l’exfiscal en cap anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, i el cap de llista per la demarcació de Tarragona, Daniel Pi.

Saura a remarcar, en el decurs de l’acte, que ICV-EUiA és l’única candidatura que defensa l’acció de govern, i va retreure a ERC i PSC que no fessin el mateix. “No defensar l’acció de govern és ajudar CiU”, va dir, “encara que nosaltres no convertirem la campanya en un debat entre les esqueres. El nostre objectiu és derrotar la dreta”. En aquest sentit, Saura va acusar Artur Mas “d’haver deixat sense discurs al PP”, perquè les seves propostes estan molt més a la dreta que els del senyor Piqué”. El candidat ecosocialista va remarcar, també, que en aquestes eleccions Catalunya es juga seguir amb les polítiques progressistes de l’actual govern o bé tornar enrere, i es va mostrar optimista pel que a la reedició d’un executiu d’esquerres després de l’1 de novembre.

Daniel Pi, per la seva banda, va fer balanç de les realitzacions d’aquests darrers tres anys, i va concloure afirmant que ICV-EUiA, “som el vot útil perquè hi hagi un govern d’esquerres a Catalunya, i perquè hi hagi supeditació de la política catalana a l’espanyola”.