Que no sigui dit....

Blog de Daniel Pi Noya

dimarts, d’octubre 10, 2006

15 prioritats pel Camp

La Convenció Programàtica d’ICV-EUIA del Camp de Tarragona va debatre a Reus el programa de la coalició per a les nostres comarques, i va elaborar un document anomenat “els 15 primers compromisos amb Tarragona”, que estableix les prioritats per a l’acció de govern d’ICV-EUIA a l’inici de la pròxima legislatura.

Entre les propostes destaquen, en matèria d’habitatge, l’aprovació de la llei del Dret a l’Habitatge, i el compromís de construir a la demarcació de Tarragona 2.000 habitatges protegits per any, i impulsar-ne la rehabilitació de 3.000. Es pretén també potenciar l’habitatge de lloguer a partir de la intermediació i l’aflorament d’habitatges buits.

Pel que fa mobilitat, ICV-EUIA, considera imprescindible desenvolupar el transport públic del Camp de Tarragona, mitjançant el Tramcamp, una xarxa de rodalies de RENFE a les comarques del Camp, millora dels trens regionals i servei integrat d’autobusos. Cal, també, una estació intermodal, al sud de l’aeroport de Reus, que connecti el TGV, el ferrocarril convencional, l’aeroport, el Tramcamp i el transport local, assegurant, a més, l’accés amb transport públic, suficient i de qualitat, a l’estació del TGV de Perafort.

En matèria de serveis socials, la coalició d’esquerres projecta elaborar un Programa de Pobresa Zero adaptat a la realitat dels pobles i ciutats de Tarragona, que inclogui aspectes com ara atenció a la dependència, amb reforç de l’atenció a domicili i més places públiques en residències i sociosanitaris, suport als familiars cuidadors, i també l’objectiu de cap persona gran en situació de pobresa. Aplicació dels complements per a les pensions més baixes i establiment d’una pensió bàsica universal.

La política energètica se centra en el desenvolupament, respectuós amb el territori, de les energies alternatives, i per aquesta raó hi ha el compromís d’impedir la construcció d’un cementiri nuclear a les nostres comarques, que són les més nuclearitzades de l’Estat. És necessari, en canvi, impulsar un pla pont per al tancament de les centrals nuclears.