Que no sigui dit....

Blog de Daniel Pi Noya

dimecres, de març 10, 2010

Pels seus actes els coneixereu....

Diari de Tarragona d'avui: el diputat Francesc Vallès (PSC) es pronuncia a favor del cementiri nuclear:


‘Si el Parlament diu no a l’MTC perjudicarà Ascó’, afirma Vallès
El ple del Parlament votarà demà, a partir de les nou del matí, la resolució per demanar que el magatzem no vingui a terres catalanes


«Si el Parlament aprova aquesta setmana una resolució dient que no vol el magatzem nuclear a Catalunya, se’m fa molt difícil pensar que el govern central pugui prendre una decisió favorable a la candidatura d’Ascó». Així de clar es va mostrar ahir, en declaracions al Diari, el portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés del Diputats en matèria nuclear, Francesc Vallès, el qual va recordar que, per acceptar la sol·licitud, l’executiu estatal exigeix «consens territorial, polític, social i econòmic».

Segons el coordinador dels diputats i senadors del PSCa la cambra legislativa, el fet que Catalunya presenti al·legacions al procés de designació del futur emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius d’alta intensitat «no serà vinculant, però està clar que no ajudarà gens a les opcions de l’Ebre».

Vallès va defensar que el procés participatiu per a la instal·lació de l’equipament «ha estat el correcte», ja que considera que «s’ha donat veu tant als municipis com a les comunitats autònomes». En aquest sentit, va defensar la posició de l’alcalde d’Ascó, el convergent Rafael Vidal, ja que «si l’Ajuntament ha presentat la candidatura és perquè considera que és el millor per al municipi», afegint que «el PSC respecta l’autonomia local».

El polític socialista va recordar que la inversió que es durà a terme per a la construcció de la instal·lació serà de 700 milions d’euros i que durant els tres anys d’obres es contractaran 300 treballadors. «El calendari que tenim sobre la taula és tancar el procés abans de l’estiu i començar les obres a finals d’any», va indicar Vallès, el qual va assegurar que la idea de l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero és tenir el magatzem construït entre finals de l’any 2013 i principis del 2014.

Etiquetes de comentaris: ,