Que no sigui dit....

Blog de Daniel Pi Noya

dissabte, de març 06, 2010

Democràcia municipal

D'entrada, aclarir que l'Ariel Santamaria no és sant de la meva devoció. En matèria de política municipal no ha aportat res a la ciutat de Reus, més enllà de l'esperpent i de la conya fàcil que fa riure i res més. Encara més: com que pren sempre l'opció més còmode, l'Ariel ha estat sovint als costat dels interessos dels poderosos, siguin aquests els de FCC (contracta brossa), els d'AGBAR (sequera) o en determinades polèmiques urbanístiques (carril-bici pel Passeig). Podria posar més exemples.

Però tot això no té res a veure amb el dret de la CORI a estar present al Consell d'Administració d'INNOVA. Es tracta de l'empresa que gestiona una part significativa del pressupost municipal i TOTS els grups municipals han de poder ser-hi presents, ens caiguin bé o no. Com a representant electe que és de la ciutat, té tot el dret a ser-hi, encara que sigui només ho aprofiti per cobrar i per fer pallassades. Des d'aquí, la meva felicitació a l'Ernest i a la Pilar (o sigui, al grup municipal)d'ICV-EUiA a l'ajuntament de Reus) per la seva decisió de votar a favor de la presència de la CORI a INNOVA. Per tenir clar que els principis han d'estar per davant de les conveniències a curt termini.

Ara l'alcalde s'escandalitza per la "traïció" dels seus socis. Que afluixi una mica: 1)estava avisat que aquest seria el vot d'ICV-EUiA; li varem dir a començament de mandat que arreglés discretament aquesta qüestió i no ho ha volgut fer 2)Els que li han fer la traveta no hem estat nosaltres, sinó els del PP, que li havien dit que s'abstindríen; per això ell va tirar la votació endavant. Per cert, que això li serveixi d'element de reflexió a aquell regidor socialista que sempre va dient que governaria millor amb el PP. 3) Si es pensa que compartir govern és fer beure a galet als socis que s'ho faci mirar, potser això serveix amb alguns altres però no amb nosaltres. I a la inversa: si prefereix governar en minoria (o amb el PP) ja sap el que ha de fer.

S'ha fet el que tocava. No és fàcil prendre i mantenir aquest tipus de decisions. Sobretot, perquè no es tractava d'ajudar a un amic: al contrari, hem fet valdre els drets d'una persona que a vegades ens ha atacat molt durament i amb una gran frivolitat. Però com a representant escollit pel poble de Reus, els seus drets passen per davant de la comoditat o de la simpatia. Encara que alguns no ho vulguin entendre.

Etiquetes de comentaris: